Kuřecí maso na kari
Publikováno 12.06.2018 v 11:00 v kategorii Kuřecí, přečteno: 20x
Ingredience: 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 plechovka rajského protlaku (70 g), 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce žluté kari pasty, 0,5 lžičky mletého kmínu, 2 lžíce oleje, 800g kuřecího masa - např. prsní řízky, vykostěná stehna, 300ml domácího kuřecího vývaru - nebo z kostky, 1 hrst zelené petržele - nasekané
Postup: Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekejte. Rajčatový protlak, citronovou šťávu, jogurt, kari pastu a kmín vyšlehejte v misce metličkou. Do pánve dejte olej, přidejte cibuli, česnek a promíchejte. Přidejte kari směs a míchejte 1 minutu. Ke kari přidejte na kostky nakrájené maso a míchejte na silnějším ohni 2 minuty. Vše zalijte vývarem a duste doměkka. Před podáváním posypte petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů