Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou
Publikováno 12.06.2018 v 10:57 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Suroviny: 1 lžíce medu, 2 lžíce olivový olej, 1 lžíce citronová šťáva, 1 lžička paprika mletá pálivá, 600 g kuřecí paličky nebo stehna, Na šťouchané brambory: 4 ks jarní cibulka, 600 g brambory, 50 g máslo, 1 lžička sůl
Postup přípravy: Připravíme si marinádu: vyšleháme olej, citronovou šťávu a med. Marinádou potřeme kuřecí paličky (můžeme několikrát naříznout kůži) a posypeme pálivou paprikou. Pečeme 40 minut na 200 °C. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka. Do uvařených brambor dáme rozpustit máslo a rozšťoucháme je. Vmícháme jarní cibulku. Kuřecí maso podáváme se šťouchanými brambory.
Komentáře
Celkem 0 komentářů