Kuřecí maso s mandarinkami
Publikováno 12.06.2018 v 10:56 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Ingredience: 6 ks menších kuřecích řízků, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 ks bílku, 50 ml oleje na smažení
Na omáčku: 1 plechovka mandarinek, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks citrónu - kůra i šťáva, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 2 lžičky medu, 2 lžíce másla, 1 lžíce sezamových semínek
Na ozdobu: 2 ks jarní cibulky
Postup: V misce prošlehejte sezamový olej, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, sůl a bílek. V této marinádě důkladně obalte na kousky nakrájené kuřecí řízky. Nechte půl hodiny marinovat. Pak kousky masa zvolna opečte na oleji. Mandarinky sceďte. Šťávu dejte na pánev, přidejte citrónovou šťávu, polovinu na nudličky nastrouhané citrónové kůry, sójovou omáčku, med, máslo a kukuřičný škrob. Vařte, až omáčka zhoustne. Pak do omáčky přidejte mandarinky, sezamová semínka a opečené maso. Promíchejte a hned podávejte, posypané nakrájenou cibulkou a ozdobené zbytkem nastrouhané citrónové kůry.
Komentáře
Celkem 0 komentářů