Kuřecí nudličky po sečuánsku
Publikováno 12.06.2018 v 10:50 v kategorii Kuřecí, přečteno: 60x
Ingredience: 400 g kuřecích prsou, 400 g brokolice, 100 g kešu oříšků, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 kousek zázvoru, 1 čerstvá chilli paprička, 6 lžic kuřecího vývaru, 3 lžíce sezamového oleje, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sherry, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 0.5 lžičky cukru, sůl, pepř
Postup: Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Posypeme škrobem a prohněteme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Vše přidáme ke kuřecím nudličkám spolu se lžící sezamového oleje a sójovou omáčkou. Zakryjeme a necháme odležet alespoň 60 minut v chladu. Cibuli mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brokolici očistíme, osušíme a rozebereme na drobné růžičky. Ve woku nebo ve velké pánvi rozpálíme zbylý sezamový i slunečnicový olej. Přidáme kešu oříšky, orestujeme a dáme stranou. Přidáme marinované kuřecí nudličky (zbavené přebytečné marinády) a zprudka orestujeme dozlatova. Dochutíme solí, cukrem, pepřem a dáme stranou. Ve zbylém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme brokolici a opět jen krátce orestujeme (asi 1 minutu). Pak do pánve vrátíme všechny suroviny, přidáme kuřecí vývar, sherry a zprudka povaříme asi 2 až 3 minuty. Před podáváním ještě jednou ochutnáme a podle potřeby doladíme dochucení cukrem, sójovou omáčkou, popřípadě citronovou šťávou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů