Kuřecí paličky nadivoko
Publikováno 12.06.2018 v 10:49 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Ingredience: 8 kuřecích paliček, trocha soli, pepře a koření na divočinu, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, 650 ml drůbežího vývaru, 80 ml červeného vína, 30 g + 1 lžíce másla, 1 zelená paprika, 250 g červené čočky
Postup:Paličky osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Dáme je do pekáčku a posypeme orestovanou cibulí a slaninou. Podlijeme 80 ml vývaru smíchaného s vínem a upečeme doměkka. Paličky několikrát obrátíme a přeléváme výpekem. Před dopečením rozpustíme ve šťávě máslo. Na lžíci másla orestujeme druhou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, zalijeme zbylým vývarem a 10 minut dusíme. Pak vmícháme čočku a dusíme 12–15 minut. Osolíme a podáváme k paličkám.
Komentáře
Celkem 0 komentářů