Kuřecí paličky s rýží a žampiony z jednoho hrnce
Publikováno 12.06.2018 v 10:49 v kategorii Kuřecí, přečteno: 35x
Suroviny: kuřecí stehýnka (paličky) cca 700 g, menší pórek, žampiony cca 7 ks, suché bílé víno 50 ml, smetana ke šlehání 200 ml, kuřecí vývar 400 ml, rýže cca 200 g (1 hrnek), olej, máslo 1 lžíce, sladká mletá paprika, sušená majoránka, sůl, pepř, čerstvá plocholistá petrželka
Postup: Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje. Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti. Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampiony a pórek, které rovněž osolte. Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, vývar a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut. Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů. Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté 20–25 minut. Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů