Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuřecí prsa na zázvoru a česneku po asijsku

Publikováno 12.02.2019 v 11:28 v kategorii Kuřecí, přečteno: 82x

Ingredience: Na marinádu: 5 cm čerstvého zázvoru, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička třtinového cukru, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Dále potřebujete: 2 kuřecí prsa, 1 lžička škrobu, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sezamových semínek, 1 svazek čerstvého koriandru

Postup: Na marinádu oloupejte kus zázvoru velký asi jako palec a nakrájejte ho na jemné nudličky. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. V nekovové míse dobře promíchejte olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přidejte česnek a zázvor, osolte a opepřete. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na nudličky. Smíchejte s marinádou a nechte naložené v chladu přes noc, nebo hodinu na lince. Když pospícháte, můžete jídlo začít připravovat ihned – chuť ale nebude tak výrazná. Rozpalte větší hlubší pánev a chvíli na ní nasucho opékejte sezamová semínka. Když se rozvoní a začnou hnědnout, přesuňte je na talířek (opravdu stačí do světlehnědé barvy, ještě dojdou). Uvolněnou pánev vytřete suchým ubrouskem, vsypte do ní naložené maso i s marinádou, stáhněte částečně plamen a za stálého míchání opékejte, až jsou prsa zvenku hnědá a uvnitř hotová – stačí pár minut. Do mističky vlijte asi jeden decilitr studené vody a rozmíchejte v ní lžičku škrobu. Podlijte jím kuřecí nudličky, pořádně promíchejte, nechte zhoustnout a odstavte. Ochutnejte a šťávu dolaďte citronovou (nebo limetkovou) šťávou. Podávejte s rýží, posypané opraženým sezamem a koriandrem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?