Kuřecí prsa v medovo-hořčičné omáčce
Publikováno 12.06.2018 v 10:41 v kategorii Kuřecí, přečteno: 26x
Budete potřebovat: 800 g kuřecích prsních řízků, 400 ml smetany (30 %), 1 lžíci medu, 1 lžíci dijonské hořčice, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku najemno nastrouhané citronové kůry
Postup: Kuřecí maso opláchněte, osušte a naklepejte. Pak ho osolte, opepřete a na oleji opečte dozlatova. Maso pak z pánve vyjměte a k výpeku nalejte smetanu. Přidejte med, hořčici, citronovou kůru i šťávu a sušený tymián. Omáčku krátce povařte a vraťte do ní zpět maso. Prohřejte je a pak stáhněte pánev z ohně. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.
Tip: K tomuto pokrmu budou skvěle chutnat i v troubě pečené brambory, které stačí zakapat olejem a posypat bylinkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů