Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuřecí prsa ve smetanové omáčce ochucené koriandrem a limetkou

Publikováno 12.06.2018 v 10:37 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x

Ingredience: 4 větší kuřecí prsa, 1/4 ČL soli, 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře, 1 PL (15 ml) olivového oleje, 2 hrnky (480 ml) kuřecího vývaru, 2 PL (30 ml) čerstvě vymačkané limetkové šťávy, 1 větší cibule, nakrájená nadrobno, 2 PL nasekaného čerstvého koriandru (zelené lístky), 1/2 ČL sladké mleté papriky, 1/4 hrnku (60 ml) smetany, 31%, 2 PL (30 g) másla, 2 - 3 ČL cukru (volitelné)

Postup: Troubu předehřejeme na 190 ° C. Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky (kousky) a osolíme a opepříme. Ve větší pánci, ideálně takové, kterou můžeme potom dát to trouby, rozehřejeme olej a osmahneme kuře z obou stran dozlatova, cca 7 až 10 minut z každé strany. Opečené kuře vyndáme z pánce na talíř a přikryjeme alobalem, abychom ho udrželi teplé. Do pánve přidáme kuřecí vývar, limetkovou šťávu, cibuli, koriandru a papriku. Přivedeme k mírnému varu na středním stupni a řádně mícháme, abychom seškrábalil případné připečené kousky na dně pánve. Necháme vařit cca 10 - 15 minut, odkryté, aby se tekutina postupně vypařovala a snížila objem minimálně na polovinu, tedy 1 hrnek (240 ml) nebo i méně, až 3/4 hrnku (180 ml). Sundáme z plotny, ihned vmícháme smetanu a máslo, mícháme, aby se rozpustilo. Dochutíme případně solí a pepřem, nebo osladíme cukrem. Do omáčky vložíme osmažené kuře a dáme zapéct do trouby na dalších cca 5 až 10 minut. Podáváme s rýží a např. fazolovými lusky nebo uvařenou brokolicí, chřestem, apod.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?