Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuřecí prsíčka v medové omáčce

Publikováno 12.06.2018 v 10:36 v kategorii Kuřecí, přečteno: 26x

Ingredience: 4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže, 250 g předvařené dlouhozrnné rýže, 15 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 250 g oloupané cibule (perlovky), 3 středně velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka, velká očištěná cuketa nakrájená na plátky, šťáva a jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 lžíce medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžíce oloupaného a nastrouhaného kořene zázvoru, půl lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, čerstvá řeřicha potoční a na proužky nakrájená pomerančová kůra na ozdobení

Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozehřejeme máslo a olej a kostky kuřete na něm během asi 3 minut po každé straně lehce opečeme. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. Na mírném ohni v kastrolu asi 10 minut dusíme cibuli, mrkev a cuketu. Pomerančovou a citrónovou kůru a šťávu smícháme s medem, hořčicí, česnekem, zázvorem, solí a trochou pepře. Kuře vrátíme do kastrolu a přelijeme ho medovou směsí. Přivedeme do varu a odstavíme kastrol z plotny. Zakrytý kastrol dáme do trouby a 50 minut pečeme, přičemž kuře často přeléváme omáčkou. Po 25 minutách dáme vařit rýži. Jakmile je kuře propečené a rýže hotová, přeneseme kuře se zeleninou doprostřed servírovací mísy. Kolem rozložíme rýži, vše ozdobíme řeřichou a pomerančovou kůrou a podáváme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?