Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

Publikováno 12.06.2018 v 10:35 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x

Ingredience: 1 velké kuře (2–2,5 kg) vykostěné na roládu, 1 hrst lístků čerstvé petržele a koriandru (poměr 70 : 30), 4 vejce, 150 g Lopenické slaniny (nebo dobré domácí), 1 velká cibule, dle potřeby kuřecí vývar, trocha soli a pepře, trocha hladké mouky, kousek másla

Postup: Plát vykostěného kuřete na místech, kde není dostatek masa, doplníme masem z prsou tak, aby byl plát všude stejně vysoký. Maso vydatně osolíme, opepříme a poklademe najemno nasekanými lístky natě petržele a koriandru. Ve větší pánvi uděláme z vajec omeletu a necháme ji vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky. Vyškvaříme ji na menší pánvi, jakmile pustí trochu tuku, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Na maso s bylinkami položíme na půl překrojenou omeletu a na ni poklademe směs slaniny a cibule. Takto naplněný plát pevně smotáme kůží nahoru a poctivě převážeme režnou nití. Vzniklou roládu na povrchu opět vydatně osolíme a opepříme. Dáme na plech a pečeme podlité kuřecím vývarem asi na 1,5 hod. na střední teplotu. Pečeme přiklopené, když je roláda měkká, poklademe ji plátky másla a pečeme bez pokličky tak dlouho, dokud nezíská zlatavou křupavou kůrčičku. Šťávu z vypečené rolády zasypeme moukou a necháme 10 minut provařit. Na závěr dochutíme oříškem másla.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?