Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Publikováno 12.06.2018 v 10:35 v kategorii Kuřecí, přečteno: 69x
Ingredience: 2 větší kuřecí prsa, 200 g anglické slaniny, trocha soli a pepře, 3 včerejší rohlíky, 3 lžíce mléka, 2 vejce, 40 g sušených nakládaných rajčat, 70 g balkánského sýra, na ozdobu čerstvá bazalka
Postup:Kuřecí prsa očistíme a podélně nakrojíme. Přes fólii je rozklepeme na větší pláty. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a vyskládáme proužky anglické slaniny tak, aby přesahovaly přes formu. Na slaninu položíme nasolené a opepřené kuřecí plátky tak, aby také přesahovaly přes okraj. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme mlékem a smícháme s rozšlehanými vejci. Balkánský sýr nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme a přidáme do směsi. Nakonec přimícháme nakrájená sušená rajčata a čerstvou bazalku, můžeme podle chuti dosolit. Připravenou nádivkou vyplníme formu a přikryjeme přesahujícím masem a slaninou. Pečeme hodinu v troubě rozpálené na 190 °C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů