Kuřecí shawarma
Publikováno 12.06.2018 v 10:31 v kategorii Kuřecí, přečteno: 15x
Suroviny: kuřecí stehenní řízky 400 g, bílý jogurt 200 ml, mletá skořice 1/2 lžičky, granulovaný česnek 1/2 lžičky, drcený římský kmín 1/2 lžičky, kardamom 1/2 lžičky, kurkuma 1/2 lžičky, sůl, pepř, kůra z poloviny citronu
Dip: česnek 1 menší stroužek, salátová okurka cca 10 cm, bílý jogurt 200 ml
Na podávání: pita chleba nebo tortillové placky, rajčata, ledový salát, cibule
Postup: Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř. Do této směsi vložte vykostěná kuřecí stehna a nechte je, ideálně přes noc, marinovat. Gril rozpalte na téměř nejvyšší výkon. Maso až nyní osolte, položte na rošt a grilujte z obou stran, aby se dokonale propeklo. Mezitím si připravte dip z bílého jogurtu, nastrouhané, předem osolené a vyždímané okurky, trochy nadrceného česneku, soli a pepře. Ogrilované maso nakrájejte na proužky a servírujte ho v pita chlebu nebo placce, se zeleninou a jogurtovým dipem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů