Kuřecí špízy Teriyaki
Publikováno 12.06.2018 v 10:21 v kategorii Kuřecí, přečteno: 21x
Suroviny: kuřecí řízky bez kůže 4 ks
Omáčka: kukuřičný škrob 1 lžíce, studená voda 1 lžíce, hnědý cukr 110 g, sójová omáčka Kikkoman 110 ml, jablečný ocet 80 ml, česnek, prolisovaný 2 stroužky, mletý zázvor 1/2 lžičky, čerstvě namletý pepř
Postup: Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Můžete použít i stehenní řízky. Ingredience na omáčku smíchejte a pomalu za stálého míchání uveďte k varu. Jakmile omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji vypněte a odstavte. Ze zchladlé omáčky si trochu odlijte na servírování, zbytek použijte jako marinádu na maso, které v ní nechte marinovat asi 1 hodinu. Poté kuřecí kousky napíchejte na špíz a grilujte nebo pečte v troubě předehřáté na 210 ˚C. Během pečení potírejte zbytkem marinády. Upečené kousky můžete zasypat sezamovým semínkem a podávejte s teriyaki omáčkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů