Kuřecí stehna v česnekové omáčce
Publikováno 12.06.2018 v 10:28 v kategorii Kuřecí, přečteno: 29x
Suroviny: olej 2 lžíce, horní kuřecí stehna s kůží 6–8 ks, sůl a čerstvě namletý černý pepř, česnek, oloupaný 20–22 stroužků, mouka 2 lžíce, suché bílé víno 3/4 hrnku, kuřecí vývar 1 hrnek, čerstvý tymián, lístky 1 a 1/4 lžičky, máslo 2 lžíce
Postup: Předehřejte troubu na cca 200 °C. Ve velkém pekáči rozehřejte olej. Kuřecí stehna osušte papírovým utěrákem, osolte a opepřete. Opečte z obou stran dohněda (celkově asi 8 minut). Maso vyndejte z pekáče a dejte na talíř. Snižte plamen, přidejte česnek a restujte dohněda, asi 3 minuty. Zasypejte moukou a promíchejte. Vraťte kuřecí stehna do pekáče, zakryjte a pečte 15 minut v předehřáté troubě. Vyndejte z trouby, přendejte pekáč na plotnu a kuřecí stehna vyndejte na čistý talíř. Do výpeku vmíchejte víno a povařte 1 minutu. Vmíchejte vývar, tymián a sůl s pepřem podle chuti. Snižte teplotu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Vypněte plamen a vmíchejte máslo. Omáčku ochutnejte, případně dochuťte a hotové kuře vraťte na pár minut do omáčky (maso se ohřeje). Podávejte například se šťouchaným bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů