Kuskus s kuřecím masem, zeleninou a jogurtem
Publikováno 12.06.2018 v 10:18 v kategorii Kuřecí, přečteno: 22x
Suroviny:2 kuřecí prsa, 1 hrnek kuskusu, 2 hrnky zeleninového vývaru, 1/2 hrnku zelené čočky, 3 stonky řapíkatého celeru, 2 mrkve, 200 g Kunín Selského jogurtu bílého, 7 lžic olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, hrst zelené hladkolisté petrželky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, sůl
Postup: Čočku propláchneme, necháme okapat, nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vaříme asi 15 minut na mírném ohni doměkka. Čočku slijeme do sítka a necháme vychladnout. Kuskus nasypeme do mísy, přidáme 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Poté ho zalijeme horkým vývarem a promícháme vidličkou. Mísu přiklopíme a kuskus necháme odstát asi 10 minut. Kuskus nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mezitím si nakrájíme řapíky celeru na kostky velké 1 cm. Mrkev očistíme, na struhadle podélně nakrájíme na tenké plátky cca 1-2 mm. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme silnější části, abychom získali rovnoměrně vysoký plátek. Nasolíme, opepříme a posypeme drceným římským kmínem (můžeme přidat i trochu drceného chilli). Na pánev nalijeme tři lžíce olivového oleje a rozpálíme. Na pánev vložíme kuřecí plátky a opékáme postupně 3 minuty z každé strany, dokud není maso krásně zlaté a uvnitř propečené. Po vychladnutí prsa nakrájíme na tenké plátky. V mističce si připravíme zálivku. Kunín Selský jogurt smícháme se třemi lžícemi olivového oleje, vinným octem, nasekaným stroužkem česneku a římským kmínem. Důkladně promícháme, osolíme a vmícháme sekanou zelenou petrželku. V míse promícháme kuskus, celer, mrkev, čočku, kuře, zalijeme zálivkou a opět důkladně promícháme. Posypeme zelenou petrželkou. Tip: Kuřecí maso můžeme nahradit uzeným tofu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů