Květák pečený v jogurtu
Publikováno 08.08.2019 v 09:37 v kategorii Bez masa, přečteno: 44x
Suroviny: 1 květák, 300 g hustého bílého jogurtu, 1 lžíce citronové šťávy, 3 stroužky česneku, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžička uzené papriky, 1 špetka muškátového oříšku, 30 g sýru parmazánového typu, 1 lžička soli, 1 lžíce oleje, 3 snítky hladkolisté petržele
Postup:
Krok 1: Nejdřív si připravte marinádu. Ve velké míse smíchejte jogurt, česnek, citronovou šťávu, hořčici, sůl a všechno koření. Květák omyjte a pořádně osušte (u téhle úpravy ho nemusíte předvařit). Rozeberte ho na růžičky a promíchejte s jogurtovou marinádou. Množství jogurtu v receptu je orientační, záleží na velikosti květáku. Důležité je, aby byla každá růžička pořádně obalená. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Pekáček, do kterého se vejde květák v jedné vrstvě, vymažte zlehka olejem. Do pekáčku rozložte květák a přidejte všechnu marinádu z misky. Povrch posypte strouhaným sýrem. Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut – povrch bude lákavě zlatohnědý, květák propečený, ale stále příjemně křupavý. Ozdobíme petželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů