Květák s těstovinami à la mozeček
Publikováno 06.11.2018 v 11:15 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x
Suroviny:menší květák (cca 500-600 g), 200 g libovější moravské slaniny nebo anglické, 1 velká cibule nebo dvě střední, máslo nebo olej, 5-6 vajec, cca 400 g těstovin, sůl, pepř mletý
Postup:Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přisypeme na kostičky pokrájenou libovější slaninu a dále smažíme lehce dozlatova. Do smažené směsi přisypeme povařený okapaný květák, který šťouchadlem na brambory mírně rozbijeme na menší kusy, vše společně prohřejeme, přilijeme vejce, směs osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme do sražení vajec.Těstoviny (kolínka, vřetena…) uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do slaninového květákového mozečku.Podáváme například s okurkovým salátem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů