Květáková polévka s uzeným masem
Publikováno 11.06.2018 v 07:06 v kategorii Polévky, přečteno: 50x
INGREDIENCE: 1 ks květáku, 200 g uzeného, kousek másla, 1 cibule, 3 kusy bobkového listu, voda, sůl, pepř
Postup: Připravíme si velký hrnec a napustíme ho cca 3 l vody. Vložíme do něj kus uzeného masa a dáme vařit. Na pánvi si orestujeme pokrájenou cibulku do zlatova. K masu do hrnce přidáme ještě bobkový lisy. Trochu pepře. Orestovanou cibulku a vaříme minimálně hodinu a půl. Mezitím si připravíme květák a pokrájíme ho na menší kousky. Rozdělíme na 1/3 a 2/3. Z hrnce vyndáme kus uzeného uvařeného masa a bobkový list a přidáme do něj 2/3 pokrájeného květáku. Chvilku povaříme. Když je květák měkký, tak celou polévku rozmixujeme do hladkého krému. Polévku osolíme. A přidáme do ní zpět pokrájené uzené maso. Také přidáme zbylou 1/3 květáku a ještě chvilku povaříme. Jakmile bude květák měkký, tak polévku ochutnáme a popřípadě dopepříme a dosolíme. A je hotovo. Na vrch můžeme posypat trochu pokrájené pažitky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů