Květákové kari s hráškem
Publikováno 15.06.2018 v 11:02 v kategorii Bez masa, přečteno: 22x
Suroviny: středně velký květák 1 ks, hrášek, čerstvý nebo mražený 200 g, kokosové mléko 1 plechovka, středně velká cibule 1 ks, zázvor 2–3 cm, česnek 2–3 stroužky, červená kari pasta 1 lžíce, limetové listy 3–4 ks, šťáva z půlky limetky, slunečnicový olej 2 lžíce, pražená sezamová semínka, sůl 1 špetka
Postup: Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli pokrájenou na tenké měsíčky a orestujte. Přidejte zázvor oloupaný a nakrájený na malé kostičky a na tenké plátky nakrájený česnek, dále restujte, ale jenom krátce, tak aby se česnek nepřipálil. Dále přidejte květák rozebraný na menší růžičky, osolte a vmíchejte jednu lžíci červené kari pasty (pozor, červená kari pasta je opravdu hodně ostrá, tak opatrně...). Společně restujte, až se rozpustí kari pasta. Pak vše zalejte jednou plechovkou kokosového mléka a přidejte limetové listy. Povařte chvilku, a až květák změkne, dochuťte limetovou šťávou. Na závěr přidejte hrášek, tomu stačí chvilička, nemusí se dlouho vařit, chceme, aby se nerozvařil a zůstal křupavý. Podle chuti ještě dosolte. Ozdobte sezamovým semínkem a podávejte s rýží, my jsme použili směs rýže basmati a červené.
Komentáře
Celkem 0 komentářů