Květákové kuku
Publikováno 18.06.2019 v 11:08 v kategorii Bez masa, přečteno: 61x
Suroviny:olivový olej / ghí máslo 4 lžíce, cibule 1 střední ks, česnek 2 větší stroužky, menší květák 1 ks, sůl 1/2 lžičky, čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky, mletý římský kmín 1 lžička, sušená kurkuma 1/2 lžičky, nasekaná petrželka 6 lžiček, vejce 4 ks, prášek do pečiva 1/2 lžičky, rýžová mouka nebo škrob 1 lžíce, cottage nebo kousek sýru feta 1/2 kelímku, řecký jogurt, kopr, sůl a pepř na dochucení
Postup:Předehřejte si troubu na 200 °C. Na přípravu tohoto receptu je ideální mít pánev, kterou lze dát i do trouby.Květák omyjte a očistěte. Následně jej rozdělte na růžičky, které pak nahrubo nasekejte. Není potřeba žádný food procesor.Na velké pánvi rozpalte 4 lžíce olivového oleje. Na ni přihodťe na kostičky nasekanou 1 cibuli, 2 stroužky najemno pokrájeného česneku, květák, sůl (pozn. pokud použijete sýr cottage, dejte 1½ lžičky soli, pokud zvolíte fetu, přidejte maximálně 1 lžičku soli), pepř, kmín, kurkumu a pažitku. Restujte cca 5–6 minut. V tuto chvíli by měl být květák už mírně měkký.Mezitím si rozklepněte do menší mísy 4 vejce. K nim přidejte 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžíci rýžové mouky a měkký sýr dle výběru v ingrediencích.Důkladně metlou promíchejte a přilijte na pánev ke květáku. Okamžitě míchejte a stírejte směs z povrchu pánve.Ztlumte plotýnku a dle potřeby ještě můžete přidat 2 lžíce oleje okolo krajů, abyste předešli přichycení. Míchejte po dobu cca 3 minut. Uhlaďte povrch květákové směsi a pánev vložte do trouby.Pečte cca 6–8 minut na 200 °C. Na poslední minuty přepněte na režim gril, aby povrch mírně zhnědl. Podávejte s osoleným řeckým jogurtem, koprem a pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů