Recepty z rájePřes 1000 receptů

Květákové Tikka Masala

Publikováno 18.10.2018 v 08:32 v kategorii Bez masa, přečteno: 193x

Ingredience: 1/2 květáku, 1 menší cibule, 1 lžíce drceného česneku, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 1 červená kápie, svazek koriandru, 1 paprička chalapeňos (volitelně), 1 plechovka rajčat, 1/2 plechovky kokosového mléka, 1 lžička hořčičných semínek, po 1/2 lžičce od každého (garam masala, koriandr, kurkuma, chilli, sůl), kousek celé skořice, olej

Postup: Květák si rozeberte na malé růžičky a zbytek surovin si nachystejte a nakrájejte, aby vás to potom nezdržovalo. Nejprve si připravte omáčku. Kapii, stonky koriandru, rajčata a chalapeňos si rozmixujte na hladkou kaši. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a přidejte hořčičná semínka. Hned jak začnou prskat přidejte cibuli, zázvor a česnek. Restujte, dokud to nebude mít krásně zlatou barvu. Orestovanou směs přidejte k omáčce a znova rozmixujte. Pokud je pánev hodně špinavá, tak ji vytřete ubrouskem, ale jinak do ní dejte dvě lžíce oleje a orestujte zbytek koření. Kurkuma pustí krásně barvu a koření se rozvoní celým bytem. Koření zalijte připravenou omáčkou a přidejte i kokosové mléko. Ztlumte plamen a pod pokličkou nechte probublávat cca 15 minut. Odklopte a vmíchejte růžičky květáku. Znova duste pod pokličkou, dokud není květák měkký. Kdyby byla omáčka příliš řídká, odstraňte pokličku a zvyšte plamen. Omáčka se vám tak rychleji zredukuje a zahustí. Ochutnejte a popřípadě dosolte. Na talíři dozdobte lístky koriandru.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?