Květákovo-slaninová polévka
Publikováno 04.07.2018 v 06:00 v kategorii Polévky, přečteno: 30x
Suroviny:400 g květáku, 200 g moravské slaniny, 80 g mrkve, 2 rovné lžíce hrubé mouky, 1 větší vejce, cca 800 ml vývaru, sůl, mletý pepř, muškátový květ - špetka
Postup:Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme polovinu slaniny na dozdobení a do hrnce přisypeme hrubou mouku, kterou necháme na výpeku krátce osmažit. Poté přisypeme na kolečka pokrájenou mrkev, pokrájený květák a přilijeme vývar. Dochutíme špetkou muškátového květu, solí a pepřem, přivedeme k varu a vaříme do změknutí květáku.Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané vejce, krátce provaříme a můžeme podávat. Podáváme se slaninou, kterou jsme si na začátku odebrali stranou a dozdobit můžeme ještě petrželkou nebo pažitkou dle chuti.
Komentáře
Celkem 0 komentářů