Květákový slaný koláč
Publikováno 05.03.2019 v 10:36 v kategorii Bez masa, přečteno: 36x
Suroviny: 400 g listového těsta, 1 velká červená cibule, Sůl, olivový olej, polovina květáku, 200 g sýru s modrou plísní, 1 vejce, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce čerstvého tymiánu
Postup: Listové těsto nechte trochu povolit. Rozválené je rovnou rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, případně těsto nejdříve rozválejte válečkem na obdélník. Přibližně tři centimetry od stran naznačte nožem okraje. Vnitřek koláče několikrát propíchejte vidličkou. Červenou cibuli nakrájejte na proužky. Posolte, smíchejte s trochou olivového oleje a nechte chvilku marinovat. Květák rozeberte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě. Slijte a nechte oschnout. Polovinu sýra nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem a zakysanou smetanou. Směs natřete na listové těsto. Poklaďte květákovými růžičkami a červenou cibulí. Posypte nadrobeným zbytkem sýru a tymiánem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů