Labužnické těstoviny
Publikováno 11.06.2018 v 14:54 v kategorii Těstoviny, přečteno: 21x
Ingredience: 500 g těstoviny, 1 lžička sůl, 1l voda, 300 g anglická slanina, 1 pórek, 1 paprika, 2 rajče, 1 a půl lžičky podravka, 1 sladká smetana, 1 hermelín, na posypání strouhaný sýr
Postup: Těstoviny uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Na pánvičce s olejem mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme očištěný nakrájený pórek, papriku nebo jinou zeleninu, kterou máme zrovna po ruce. Do velké zapékací misky nasypeme uvařené těstoviny s orestovanou směsí a důkladně promícháme. Na různá místa zamáčkneme nakrájené plátky hermelínu a celou misku zalijeme smetanou, ve které máme rozpuštěnou podravku. Na povrch klademe rajčátka nakrájená na kolečka. Pečeme půl hodiny v troubě předehřáté na 220 C. Ke konci pečení těstoviny posypeme sýrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů