Lahodné brambory s majoránkou a vepřovým masem
Publikováno 05.10.2018 v 11:31 v kategorii Vepřové, přečteno: 46x
Ingredience: ½ kg vepřového masa,1 kg brambor,6 stroužků česneku, 1 čajová lžička majoránky,1 čajová lžička sladké papriky, 1 cibule,hrst zeleného hrášku,sůl a pepř dle vaší chuti, olej
Postup:Najemno nakrájenou cibuli osmažte dozlatova na rozpáleném oleji. Odložte ji stranou a do výpeku vložte maso nakrájené na malé kostky. Zprudka krátce orestujte, přidejte rozetřený česnek a usmaženou cibuli, přisypte majoránku, sladkou papriku, pepř a sůl. Vše krátce osmahněte a podlijte vodou. Přikryjte poklicí a vařte doměkka.Jakmile je maso měkké, cca za 40 minut, přidejte hrášek a duste dalších 15 až 20 minut. Pokud se vám zdá, že máte již málo šťávy, mírně podlijte vodou.Mezi tím si očistěte brambory a nakrájejte je na kostky zhruba stejně velké, jako máte maso. Osolte je a opékejte na oleji doměkka.Upečenou masovo-zeleninovo směs nakonec promíchejte s brambory a podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů