Lahodné kuře Teriyaki s vůní Asie
Publikováno 12.06.2018 v 10:17 v kategorii Kuřecí, přečteno: 21x
Ingredience: 8 ks kuřecích stehenních řízků, 1 lžíce škrobu – kukuřičného, 110g hnědého cukru, 2 lžíce vody, 120 ml saké - lze nahradit vodou, 120 ml sójové omáčky, 40 ml jablečného octa, 1 stroužek česneku, 1/4 lžičky pepře - čerstvého, mletého, 1/2 lžičky zázvoru - mletého
Postup: Veškeré přísady kromě kuřecích dílů dejte do hrnce a svařte dokud směs nebude bublat a nezhoustne. Dejte zchladit a do vlažné omáčky naložte kuřecí kousky. Nechte přes noc marinovat. Druhý den kuře vložte do vymazaného pekáčku a zakryté pečte cca 30 minut. Poté odklopte, potřete omáčkou a odkryté pečte doměkka. Každých 5 - 10 minut potřete kousky vypečenou omáčkou. Ke konci můžete výpek podle jeho hustoty trochu naředit vodou a podávejte jako omáčku ke kuřeti.
TIP: Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny. Omáčku ani kuře nemusíte solit, sójová omáčka je dostatečně slaná, pouze když budete používat lehčí variantu omáčky, kuře přisolte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů