Lasagne s hermelínem
Publikováno 11.06.2018 v 14:53 v kategorii Těstoviny, přečteno: 24x
Ingredience:1 cibule, podle potřeby olivový olej, 400 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, trocha soli, 60 g másla, 60 g mouky, 900 ml mléka, 200 g parmazánu, špetka muškátového oříšku, 12 plátků lasagní, 2 hermelíny nebo brie
Postup: Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nasekaný špenát a podusíme. Vmícháme česnek a sůl. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a povaříme ji s mlékem. Přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a muškátový oříšek. Na dno pekáčku nalijeme trochu bešamelu, pak rozložíme část lasagní. Na ně dáme špenát a plátky hermelínu. Postup opakujeme 3x. Končíme špenátem politým bešamelem a pokladeným plátky hermelínu. Pečeme při 150 °C asi 40 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů