Legendární mexická polévka Sopa Azteca z Las Adelitas
Publikováno 16.07.2019 v 14:20 v kategorii Polévky, přečteno: 91x
Suroviny:velká sušená Ancho paprika 1 ks, krájená rajčata 1 plechovka (400 g), česnek nasekaný 3 stroužky, řepkový olej 2 lžíce, kuřecí vývar 5 hrnků, čerstvý koriandr, nakrájený 1 velká hrst, kuřecí prsa nakrájená na kousky 4 hrnky, mořská sůl a čerstvě namletý pepř, rostlinný olej na smažení 4 hrnky, kukuřičné tortillas nakrájené na tenké proužky 6 ks
K podávání: avokádo, nakrájené na kostičky 1-2 ks, tvrdý sýr (gouda, čedar...) 2 hrnky, zakysaná smetana, limeta
Postup:Sušenou Ancho papriku namočte na 15 minut do teplé vody.Smíchejte namočenou papriku s rajčaty, česnekem a cibulí. Rozehřejte olej na středně rozpálené pánvi a vhoďte do ní směs s rajčaty. Přikryjte a vařte na středně silném plamenu, dokud směs nezhoustne, asi 8–10 minut. Přidejte vývar a koriandr. Přiveďte k varu. Až se začne směs vařit, snižte oheň na středně slabý a nechte slabě vřít. Přidejte kuřecí maso, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut. Mezitím ve velkém hrnci rozpalte 4 hrnky oleje a smažte tortillas dohněda a dokřupava. Poté použijte savé ubrousky, abyste placky zbavili přebytečné mastnoty.Naberte naběračkou polévku do talíře a navrch ozdobte křupavými tortillas, avokádem a sýrem pokrájenými na kostičky a zakápněte lžící zakysané smetany. Servírujte s nakrájenou limetkou vedle na talířku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů