Lehká limetová bábovka s jogurtem
Publikováno 19.06.2018 v 14:34 v kategorii Bábovky, přečteno: 24x
Suroviny: změklé máslo 225 g, vejce 4 ks, hladká mouka 320 g, jedlá soda 1 lžička, kypřicí prášek 1 lžička, limetová nebo citronová šťáva 120 ml, nastrouhaná limetová kůra 2 lžíce, cukr krupice 200 g, sůl 1/2 lžičky, jogurt ochucený citronovou/limetovou šťávou 200 ml
Poleva: máslo 115 g, cukr moučka 3 hrnky, citronová nebo limetová šťáva 2 lžíce
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Ve velké míse utřete máslo do pěny. Postupně do něj zatřete cukr. Po jednom vmíchejte vejce. Dobře vmíchejte citrusovou šťávu a kůru. V jiné míse promíchejte všechny suché přísady. Spojte je s utřeným máslem, nakonec vmíchejte jogurt a opět dobře promíchejte. Přesuňte do formy a pečte 40 minut, nebo dokud po vpichu špejle do středu těsta ji vytáhnete čistou, bez ulpělých drobků. Bábovku vyklopte a přelijte polevou, utřenou z uvedených surovin. Ozdobte nastrouhanou kůrou a nechte polevu ztuhnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů