Recepty z rájePřes 1000 receptů

Lemon curd

Publikováno 19.06.2018 v 14:33 v kategorii Moučníky, přečteno: 20x

Citronový krém - Suroviny: žloutek 4 ks, třtinový cukr 70 g, citronová šťáva 70 ml, máslo 50 g, kůra z 2 bio citronů, jemně nastrouhaná

Postup: Citrony důkladně omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se mohla stát zásadní chyba. Důsledně strouhejte pouze žlutou část kůry, bílá vrstva je totiž hořká. Smíchejte všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahřívejte tak dlouho, dokud krém nezhoustne do konzistence husté kaše. Takto čerstvý krém, můžete hned použít nebo ho uschovejte uzavřený ve sterilizovaných sklenicích v lednici, kde vydrží asi dva týdny.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?