Lemon curd
Publikováno 19.06.2018 v 14:33 v kategorii Moučníky, přečteno: 20x
Citronový krém - Suroviny: žloutek 4 ks, třtinový cukr 70 g, citronová šťáva 70 ml, máslo 50 g, kůra z 2 bio citronů, jemně nastrouhaná
Postup: Citrony důkladně omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se mohla stát zásadní chyba. Důsledně strouhejte pouze žlutou část kůry, bílá vrstva je totiž hořká. Smíchejte všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahřívejte tak dlouho, dokud krém nezhoustne do konzistence husté kaše. Takto čerstvý krém, můžete hned použít nebo ho uschovejte uzavřený ve sterilizovaných sklenicích v lednici, kde vydrží asi dva týdny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů