Lepiduša
Publikováno 26.10.2018 v 07:37 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 67x
Ingredience: 1 kg brambor, sůl, 150 g švestkových povidel, 1 lžička mleté skořice, zhruba 300 g polohrubé nebo hrubé mouky, 100 g rozpuštěného másla, 60 g mletého máku, 80 g moučkového cukru
Postup:Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím promícháme povidla se skořicí a podle potřeby je můžeme zředit vodou. Uvařené brambory slijeme, ještě horké je zasypeme trochou mouky a rozšťoucháme na kaši. Vařečkou vymícháme hladkou, nepříliš tuhou hmotu, proto mouku přisypáváme postupně podle savosti brambor. Část kaše rozetřeme na mělké talíře, potřeme povidly a pokapeme rozehřátým máslem. Zakryjeme druhou vrstvou kaše, posypeme mákem a cukrem a přelijeme rozehřátým máslem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů