Lilek a la parmigiana
Publikováno 15.06.2018 v 10:50 v kategorii Bez masa, přečteno: 24x
Ingredience: 2 lilky, 1 cibule, 1 svazek bazalky, 400 g mozzarelly, 4 naběračky rajčatového protlaku, strouhaný parmazán, mouka na obalení, arašídový olej na smažení, špetka cukru, olej extra virgin, sůl
Postup: Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme chvilku stranou. V hrnci na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a stáhneme z ohně. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na arašídovém oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy– rajčatový protlak, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3-4 vrstvy, poslední vrstvou bude rajčatový protlak, který bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů