Lilek plněný bylinkovým sýrem
Publikováno 21.08.2018 v 11:08 v kategorii Ostatní, přečteno: 36x
Ingredience: 2 ks větších lilků, 1 lžička soli, 0.5 lžičky mletého černého pepře, 6 lžic olivového oleje, 1 ks kvalitní kořeněné klobásy, 200g čerstvého sýra s bylinkami, 4 lžíce mozzarelly - nastrouhané, 10 lístků čerstvé bazalky, 600 ml rajčatové omáčky
Postup:Předehřejte troubu na 180 °C.Lilek nakrájejte podélně na plátky, plátky osolte, opepřete a velmi jemně potřete olejem.Plátky opečte z obou stran na středně předehřátém grilu, přibližně 2 minuty z každé strany.Klobásu nasekejte na velmi drobné kousky, nasypte je do misky, přidejte sýr, 5 lístků jemně nasekané bazalky a dobře promíchejte.Na konec každého plátku lilku položte vrchovatou lžičku připraveného sýra a lilek srolujte.Na dno zapékací misky rozprostřete rajčatovou omáčku.Na omáčku položte připravené rolky lilku, vše pokapejte olejem a pečte 20 minut v předehřáté troubě. Ještě horké posypte nastrouhanou mozzarellou a zbytkem nasekané bazalky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů