Recepty z rájePřes 1000 receptů

Lilek s čokoládou

Publikováno 19.06.2018 v 11:38 v kategorii Moučníky, přečteno: 25x

Ingredience:1 kg lilků, 550 ml vody, 500 g cukru, 200 g hořké čokolády, 100 g kakaa, 100 g kandovaného ovoce, 100 g mandlí, 100g piniových oříšků, 50 g hladké mouky, arašídový olej na smažení

Postup: Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky osolíme, aby pustily vodu, poté opláchneme, osušíme. Jemně je obalíme v mouce a orestujeme na arašídovém oleji do křupava. V hrnci s 300 ml vody rozpustíme cukr. Přidáme nalámanou čokoládu. Zvlášť do mísy nalijeme 250 ml vody, nasypeme kakao, mouku a rozmícháme. Směs přilijeme do hrnce s čokoládou a povaříme. Do zapékací mísy skládáme plátky lilků zalité čokoládou, každou vrstvu posypeme plátky mandlí, piniovými oříšky a kandovaným ovocem. Pečeme v troubě na 100° jen 10 minut, aby se chutě spojily. Je lepší podávat dezert vychlazený z lednice, aby čokoláda netekla.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?