Recepty z rájePřes 1000 receptů

Lilková masala

Publikováno 03.09.2019 v 11:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 179x

Suroviny: slunečnicový olej 4 lžíce, nasekaný zázvor 1 lžička, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, střední lilek 2 ks, římský kmín 1 lžička, garam masala 1 lžička, kurkuma 1 lžička, rajčatový protlak 150 g, čerstvá rajčata 2 ks, sůl, čerstvý zázvor 1cm kus, čerstvý koriandr

Postup:Na rozpáleném oleji krátce zpěňte nasekaný zázvor, najemno nasekanou cibuli a utřený česnek.K zelenině přidejte na větší kostky nakrájený lilek (asi 3 x 3 cm), který osolte a postupně na mírném plameni opečte ze všech stran.Když lilek změkne a je opečený, přidejte nadrcený římský kmín, garam masalu a kurkumu a vše spolu nechte ještě trochu opéct, aby se koření rozvonělo.K lilku pak přidejte rajčatový protlak i čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky.Vše spolu promíchejte a nechte pod pokličkou krátce podusit, aby rajčata změkla a spolu s protlakem vytvořila hustou omáčku. Podle potřeby přidávejte i trochu vody, kdyby byla omáčka až moc hustá.Hotovou masalu dosolte a přidejte na nudličky nakrájený čerstvý zázvor, který už jen promíchejte a stáhněte z plotny.Masalu před podáváním posypte čerstvým koriandrem a podávejte ideálně buď s rýží, nebo indickými plackami.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?