Lilková masala
Publikováno 03.09.2019 v 11:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 179x
Suroviny: slunečnicový olej 4 lžíce, nasekaný zázvor 1 lžička, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, střední lilek 2 ks, římský kmín 1 lžička, garam masala 1 lžička, kurkuma 1 lžička, rajčatový protlak 150 g, čerstvá rajčata 2 ks, sůl, čerstvý zázvor 1cm kus, čerstvý koriandr
Postup:Na rozpáleném oleji krátce zpěňte nasekaný zázvor, najemno nasekanou cibuli a utřený česnek.K zelenině přidejte na větší kostky nakrájený lilek (asi 3 x 3 cm), který osolte a postupně na mírném plameni opečte ze všech stran.Když lilek změkne a je opečený, přidejte nadrcený římský kmín, garam masalu a kurkumu a vše spolu nechte ještě trochu opéct, aby se koření rozvonělo.K lilku pak přidejte rajčatový protlak i čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky.Vše spolu promíchejte a nechte pod pokličkou krátce podusit, aby rajčata změkla a spolu s protlakem vytvořila hustou omáčku. Podle potřeby přidávejte i trochu vody, kdyby byla omáčka až moc hustá.Hotovou masalu dosolte a přidejte na nudličky nakrájený čerstvý zázvor, který už jen promíchejte a stáhněte z plotny.Masalu před podáváním posypte čerstvým koriandrem a podávejte ideálně buď s rýží, nebo indickými plackami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů