Recepty z rájePřes 1000 receptů

Lilkové kari s mandlemi

Publikováno 15.06.2018 v 10:55 v kategorii Bez masa, přečteno: 23x

Suroviny: středně velká cibule, nasekaná nahrubo 2 ks, kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný 4 cm, mandlové lupínky, opražené 5 lžic, kari koření 1 lžíce, malý svazek koriandru, olivový olej 2 lžíce, lilek nakrájený na velké kostky 2 ks, hustý bílý jogurt, nejlépe řecký 250 ml, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Postup: V mixéru zpracujte cibuli, zázvor, mandle (1 lžíci mandlových lupínků odložte stranou), kari koření a koriandr (pár lístku si nechte bokem na zdobení) na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody. V rychlovarné konvici uvařte vodu. V pánvi zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. V pánvi opečte cibulovou kari pastu. Prohřívejte ji pár minut. Pak do pánve vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete. Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?