Recepty z rájePřes 1000 receptů

Lilkové lasagne

Publikováno 11.06.2018 v 14:52 v kategorii Těstoviny, přečteno: 19x

Ingredience: 100 g větší lilek, pár kapek olivového oleje, špetka soli a pepře, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 rajčat, 500 g mletého hovězího masa, pár kapek worcesterské a chilli omáčky, 1/2 lžičky papriky, 3 lžíce rajčat. Protlaku, trocha oregana, 1 hrst nasekané čerstvé bazalky, 1 lžíce kokosového oleje na smažení, 2 mozzarelly

Postup: Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky silné 0,5 cm. Plech vyložíme pečicím papírem. Plátky lilku pomažeme olejem a z každé strany osolíme. Pečeme 10–15 minut při 180 °C do zezlátnutí. Po upečení necháme lilek stát venku. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli a česnek nadrobno. Rajčata nakrojíme zespodu do kříže, přendáme je do hrnce a zalijeme vařící vodou. Po 5 minutách je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme slupku. Oloupaná rajčata nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli. Přidáme česnek a chvíli smažíme, až se rozvoní. Potom do pánve přidáme mleté maso. Osmažíme dohněda, oso­líme, opepříme, zakápneme worcesterskou a chilli omáčkou. ­Přidáme papriku, oregano a po chvilce 3 lžíce drcených rajčat. Promícháme a pod pokličkou dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku. Zapékací misku vymažeme olejem. Na dno vyskládáme plátky lilku vedle sebe, poklademe půlkou mletého masa, zakryjeme tenkými plátky mozzarelly a přikryjeme opět vrstvou lilku. Na lilek přijde druhá polovina masa, opět plátky mozzarelly a poslední vrstva lilku. Zapékáme v troubě asi 15 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?