Linguine s kuřecími játry
Publikováno 11.06.2018 v 14:51 v kategorii Těstoviny, přečteno: 25x
Ingredience: 500 g kuřecích jater, 3 rajčata, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 400 g těstovin, podle potřeby sůl, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky oregana, trocha čerstvě mletého pepře, podle chuti sýr
Postup: Kuřecí játra dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata zlehka nakrojíme ostrým nožem do kříže a spaříme je v horké vodě. Uvolněnou slupku pak stáhneme a rajčata nakrájíme nadrobno. Větší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranč rozkrojíme na půl a vymačkáme z něj šťávu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu uvedeného na obale. Ve větší pánvi rozehřejeme společně trochu kvalitního olivového oleje s máslem, vložíme do něj pokrájenou cibuli, játra i sušené oregano. Směs opékáme na středním plameni po dobu přibližně deseti minut. Občas promícháme. Potom přidáme nakrájená rajčata a vymačkanou šťávu z pomeranče. Společně dusíme asi dvě minuty, podle potřeby osolíme a opepříme, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s připravenou omáčkou s játry. Ihned podáváme. Podle chuti můžeme těstoviny posypat strouhaným parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů