LINGUINE S MOŘSKÝMI PLODY A RAJČATOVOU OMÁČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:50 v kategorii Těstoviny, přečteno: 42x
Suroviny: 600 g těstovin Linguine, 1 konzerva loupaných rajčat, 800 g mušlí slávek, 400 g mušlí vongole, 300 g kalamářů, 8 krevet, 300 g cherry rajčat, 2 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, Petrželka, olej olivový extra virgin, sůl
Postup: Nejprve očistíte bohaté plody moře, mušle, krevety a kalamáry (pokud máte celé, odstraníte i páteř a oči a nakrájíte je na kousky). V pánvi na panenském olivovém oleji osmažíte stroužky česneku, přihodíte mušle a necháte restovat. Když se mušle otevřou, přidáváte postupně ostatní plody moře. Vše poté zalijete bílým vínem a přímo do pánve také vložíte rozprostřené linguine. Podle potřeby je zalijete vodou a necháte vařit. Stroužky česneku pak odstraníte. Naopak přidáte nakrájená cherry rajčata i loupaná rajčata. Jakmile budou linguine “al dente”, přestanete je vařit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů