Lívanečky se zelím a slaninou
Publikováno 15.06.2018 v 13:44 v kategorii Ostatní, přečteno: 34x
Suroviny: 300 g kysaného zelí12 vrchovatých lžic hladké mouky2 lžičky jedlé sody1 lžička soli1/2 lžičky mletého kmínu200 g kysané smetany3 vejce100 g dobrého špeku100 g anglické slaniny (zde tzv. Snídaňová)olej na smažení
Postup přípravy receptu: Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek. V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do směsi přidáme zelí, špek a slaninu. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Na lívanečník, který jsme vymazali olejem, vkládáme jednu lžíci směsi (díky sodě nabydou) a smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé i studené.
Poznámka: Lívanečky lze péct i na pečicím papíru v troubě. Dobře chutnají samotné, jako příloha například k samuraji, nebo k polévkám.
Komentáře
Celkem 0 komentářů