receptyzraje.infoblog.czPřes 1000 receptů

Losos s limetkovým máslem

Publikováno 12.06.2018 v 13:37 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 1x

Ingredience:4 porce lososa (cca 600 g), na potření olivový olej, 80 g másla, 1 lžíce šťávy z limetky, podle chuti sůl, trocha čerstvě mletého pepře, na ozdobu řeřicha a limetka, 300 g bulguru, 1 lžička vegety, pár lístků rukoly

Postup:Lososa omyjeme, osušíme, slabě potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na suché pánvi z obou stran. Máslo utřeme se šťávou z limetky, solí a pepřem. Opečenou rybu přesuneme do pekáčku, ze všech stran potřeme limetkovým máslem, vložíme do trouby a necháme ještě asi 10 minut zapéct při 200 °C. Bulgur uvaříme ve dvojnásobném množství vody, do které jsme nasypali trochu vegetky. Hotovou rybu posypeme řeřichou, ozdobíme plátkem limetky a bulgur ozdobíme pár lístky rukoly.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?