Lučinová bábovka
Publikováno 19.06.2018 v 14:30 v kategorii Bábovky, přečteno: 23x
Co potřebujeme: 3 balení Lučina 100 g, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 160 g třtinového cukru, 1 lžička sody, 1 lžička kurkumy, 1 lžička jemně mleté citrónové kůry, špetka soli, 4 lžice kakaa, 3 vejce
Postup: Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Prosejeme mouku a smícháme se sodou, solí, kurkumou a citrónovou kůrou. Máslo ušleháme s cukrem do nadýchané pěny a pak postupně všleháme po lžících střídavě cukr, Lučinu a vejce. Část těsta smícháme s kakaem a ve formě lehce promícháme obě barvy těsta tak, aby vzniklo mramorování. Pečeme 40-45 minut na 150°C. Před vyndáním propíchneme bábovku špejlí, pokud vyndáme špejli suchou, bez nalepeného těsta, je bábovka hotová.
Komentáře
Celkem 0 komentářů