Lučinové knedlíky
Publikováno 11.06.2018 v 09:38 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 57x
Seznam přísad: 6 ks starší houska, 1 dl mléko, 50 g máslo, 200 g lučina, 1 ks vejce, 40 g hrubá mouka, 1 lžíce sekaná zelená petrželka, Sůl, strouhaný muškátový oříšek, 1 ks bílek, 100 g anglická slanina (nemusí být)
Postup přípravy: Housky nakrájíme na kostičky. Přelijeme je mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme lučinu, vejce, hrubou mouku, nasekanou petrželku, trochu soli a špetku muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z vaječného bílku. Podle chuti vmícháme i na kostičky nakrájenou slaninu. Vše propracujeme a utvoříme knedlíkovou šišku o průměru asi 6 cm. Tu vaříme v páře přibližně 20 minut. (Z těsta můžeme také udělat kuličky o velikosti tenisového míčku.) Hotové lučinové knedlíky podáváme jako přílohu k omáčkám.
Komentáře
Celkem 0 komentářů