Mačkané knedlíky
Publikováno 11.06.2018 v 09:36 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 29x
Suroviny: hladká mouka 500 g, mléko 1 hrnek, meruňky, vypeckované, rozpůlené 20 ks, sůl
Postup: V hluboké míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přilijte horké mléko a vypracujte tvárné těsto. Začněte vařečkou a po chvilce pokračujte v hnětení těsta rukou. Pokud se těsto bude příliš lepit, přisypte mouku, ke drolivému těstu přilijte trošku horkého mléka. Ještě teplé těsto rozválejte na placku a rozkrájejte ji nožem na čtverečky. Na každý čtvereček položte půlku meruňky řezem na těsto a zabalte ji do těsta. Knedlíky v dlani neválejte, ale zmáčkněte, aby držely pohromadě a byly bez děr. Vařte je v osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou, poté je z vody vyjměte. TIP: Zasypala vás lavina meruněk? Připravte si ke knedlíkům i meruňkovou omáčku. Meruňky oslaďte, podlijte troškou vody a duste, dokud se nerozvaří. Nakonec je zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů