Recepty z rájePřes 1000 receptů

Maďarská houbová polévka

Publikováno 23.04.2019 v 11:24 v kategorii Polévky, přečteno: 24x

Suroviny: sušené houby 1 velká hrst, máslo 2 lžíce, velká cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, uzená mletá paprika 1 lžíce, pálivá paprika 1/2 lžičky, hladká mouka 3 lžíce, studená voda 200 ml, vývar 1 litr, plnotučné mléko 200 ml, světlá sójová omáčka 3 lžíce, mražené houby (nebo čerstvé) 1 velká hrst, velké brambory 2 ks, sůl a čerstvě namletý pepř, zakysaná smetana 150 ml, citronová šťáva 1 lžíce, čerstvý kopr 1 velká hrst, hladkolistá petržel 1 hrst

Postup: Do misky dejte sušené houby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 10 minut odstát. Ve velkém hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Zasypte uzenou a pálivou paprikou a hladkou moukou a půl minuty restujte. Poté zalijte studenou vodou a rozšlehejte metličkou dohladka. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčkou. Přidejte sušené houby i s nálevem, mražené nebo čerstvé houby a brambory nakrájené na kostičky. Osolte, opepřete a na mírném varu vařte 15 minut. Poté zašlehejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu a nasekaný kopr s petrželí. Na talíři ozdobte lžičkou zakysané smetany, kterou poprašte uzenou paprikou a snítkou kopru.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?