Majolková bublanina
Publikováno 19.06.2018 v 14:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 235x
Ingredience:4 vejce, 8 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce majonézy, trocha citronové kůry, 12 lžic polohrubé mouky, 1/2 kypřicího prášku, 1 lžíce rumu, podle potřeby ovoce (čerstvé i kompotované)
Postup:Do mísy vyklepneme celá vejce, přidáme cukry, 3 vrchovaté lžíce majonézy, trošku nastrouhané citronové kůry a rum pro navonění. Vše našleháme do hladké pěny. Poté postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto. Pekáč vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto a navrch poklademe ovocem (já jsem použila borůvky a jahody). Pečeme asi 20–30 minut při 170 °C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů