Recepty z rájePřes 1000 receptů

Makarony zapečené s květákem, žampiony a gorgonzolou

Publikováno 11.06.2018 v 14:48 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x

Ingredience: květák 300 g, žampiony 200 g, olej olivový 1 PL, česnek 1 stroužek, makarony 300 g, sůl ½ ČL, rajský protlak 150 ml, sůl ½ ĆL, sýr Gorgonzola 150 g

Postup: Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky. Ty uvaříme v páře skoro doměkka. Menší žampiony omyjeme, odstraníme všechny nečistoty a rozkrájíme na čtvrtky. Podusíme na pánvi na oleji cca 5 minut. Během dušení přidáme nadrobno nakrájený česnek. Mezitím, jak se vaří květák a dusí žampiony, uvaříme makarony podle návodu na obalu. Do žampionů přilijeme rajčatový protlak, promícháme a odstavíme. V míse smícháme téměř uvařený květák, žampiony v tomatové omáčce a uvařené makarony. Osolíme. Směs vlijeme do zapékací nádoby. Na povrch dáme kousky sýru, a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?