Maminčina sekaná na pivu
Publikováno 15.06.2018 v 09:37 v kategorii Mleté maso, přečteno: 29x
Suroviny: mleté maso (směs vepřového a hovězího) 1 kg, česnek 2 stroužky, vejce 2 ks, cibule 1 ks, anglická slanina 8–9 plátků, sůl 1 lžička, čerstvé bylinky dle chuti, strouhanka 6–7 hrstí, pivo 2 dl
Postup: Po dně velké mísy rozprostřete maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Dále přihoďte jedno celé vejce a jeden žloutek: zbylý bílek nevyhazujte, ještě ho budete potřebovat! Přidejte na kousky nakrájený jeden plátek slaniny, sůl a vše jen trošičku promíchejte. Teď jsou na řadě pokrájené čerstvé bylinky; pokud nemáte, můžete samozřejmě zvolit i sušené. Dále přidejte strouhanku, po hrstech, ať masovou směs rovnoměrně zasypete. Maso ještě nemíchejte a nechte ho odpočinout, mezitím si připravte pekáč a rozpalte troubu na 170 °C. Směs promačkejte mezi prsty, dostatečně, aby se všechny ingredience promíchaly. Postupně začněte s hnětením a vytvořte celistvou šišku. Do pekáče rozložte plátky slaniny (vždy trochu přes sebe a přes okraj nádoby) a vložte na ně šišku sekané. Nezapomeňte ji před zabalením potřít bílkem, který jste si dali stranou: díky tomu bude maso držet pohromadě. A konečně je tu poslední krok: sekanou zabalte do slaniny, podlijte troškou vody a dejte do trouby péct na 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem podlijte sekanou pivem, dodá jí šmrnc!
Komentáře
Celkem 0 komentářů