Mandlové válečky
Publikováno 19.06.2018 v 14:26 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience: 200 g mletých mandlí, 125 g krupicového cukru, 2 malé vaječné bílky (cca 45 g), špetka soli, 1 ČL mandlového extraktu, 30 g meruňkového džemu, 15 - 20 g hladké mouky, plátky mandlí na obalení, cca 100 g
Postup: Troubu předehřejeme na 160°C a 2 pečící plechy vyložíme pečícím papírem. Bílky ušleháme se solí skoro dotuha. Stěrkou jemně, ale dobře přimícháme mandle, cukr, hladkou mouku, extrakt a džem. Promícháme (bílky ztratí objem, což je v pořádku) a získáme těsto, které by mělo být jen malinko lepivé (nebo vůbec). Pokud je moc, přidáme více mouky, ale jen po 5 g, promícháme. Z těsta vytváříme válečky, každý cca 7 - 10 g, obalíme v mandlových plátcích a dáme na plech. Pečeme cca 15 - 25 minut (podle velikosti) až sušenky získají lehce zlatavý nádech. Necháme vychladit a podáváme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.
PS: Pokud nemáme mleté mandle, můžeme použít i celé a to tak, že si je rozmixujeme s cukrem v klasickém mixeru.
Komentáře
Celkem 0 komentářů